Kinderboerderij

Onze 10-jarige pleegzoon Janus helpt op woensdagmiddag mee op de kinderboerderij. Het is zo fijn om te zien dat de dieren hem goed doen. Ze geven hem een blij en ontspannen gevoel. Janus mest de stallen uit, geeft de varkens te eten en zet de koe en de ezel op stal. Vooral de ezel vindt hij lief. Hij geeft hem vaak een extra knuffel en een lekker knabbeltje. Vandaag komt Janus enthousiast naar me toe, als ik hem kom ophalen. Met rode konen vertelt hij dat het vandaag een bijzondere dag is. “De stal van de ezel is veranderd in een stal voor Maria, Jozef, kindje Jezus en de ezel.
Ik kreeg de ezel zijn stal niet in, maar gelukkig kwam Jan me helpen. De ezel kan heel sterk en koppig zijn. Ga je even mee om naar de ezel te kijken?” Alles komt er in een adem uit en hij gaat verder met zijn verhaal. “Ik begrijp de ezel wel. Zijn stal ziet er heel anders uit. Maria, Jozef en kindje Jezus nemen best veel plek in. De ezel kan nu niet bij zijn drinkbak. Hij moet uit een andere bak drinken, waar ook de koe uit drinkt. Zijn eten ligt ook op een andere plek. Alles is anders voor de ezel.” Dan is het even stil. “Voor mij was ook alles anders toen ik bij jullie moest komen wonen.”

Cindy

 


Tags: ,