Een nieuwe fase

Vandaag is er een nieuwe fase aangebroken in ons leven. Wij zijn de trotse pleeggrootouders geworden van een meisje. Een lief klein meisje met zwarte haren. We hadden niet gedacht dat we zo ontroerd zouden worden door haar. Ook hadden we niet verwacht dat we haar als pasgeborene mochten zien.

Onze pleegzoon Levi vertelde tussen neus en lippen door dat hij vader zou worden. Hij is nog jong, net volwassen. Hij wil bakken met geld verdienen en heerlijk chillen met zijn vrienden, met een biertje, een blowtje, een vriendinnetje en muziek. Nu is hij vader. Hij kent Jannie, de moeder, pas kort. Levi weet niet of hij een relatie met haar wil, maar hij is nu wel vader.

Zijn dochter Sara maakt veel in hem los, maar ook in ons. Die gevoelens verwarren ons. Mogen wij opa en oma zijn? Zit Jannie wel op ons te wachten? We hebben haar pas één keer gezien. Met gemengde gevoelens gaan we op kraamvisite. Een blijde Jannie ontvangt ons met open armen. Even later komt Levi de kraamkamer binnen. Liefdevol begroet hij Jannie en hij wil Sara meteen vasthouden en knuffelen. We vinden het fijn om te zien dat Levi zo blij is met Sara. We hopen dat Jannie en hij samen goed voor Sara kunnen zorgen.

Door deze gebeurtenis schuiven wij een generatie op. Daarmee vind ik het tijd worden om ook in de redactie van Mobiel een plaats op te schuiven. Met veel plezier heb ik geschreven en getekend voor dit tijdschrift. Tekenen wil ik graag blijven doen, maar voor het schrijven maak ik mijn stoel vrij voor een nieuw redactielid.


Tags: ,