Minder dwars en driftig

Opvoeden van kinderen met ODD en CD
Coby Hartog-Polkerman
ISBN 9789088502367, € 19,90

De schrijfster schreef eerder Opstandig, dwars en driftig, een theorieboek met alle basisinformatie over ODD en CD. Dit nieuwe boek is een praktijkboek voor ouders en opvoeders. Ook dit boek bestaat weer uit drie delen. Het eerste deel is min of meer theoretisch en het tweede deel praktisch: over structuur, basisregels, communicatie, opvoedingsmethoden, zelfvertrouwen, sociale vaardigheid en dergelijke. Er staan veel praktische tips in waar ouders en andere betrokkenen zeker iets aan zullen hebben. Het derde deel beschrijft welke mogelijkheden er zijn voor hulp van buitenaf.

Het is duidelijk merkbaar dat zowel ‘Moeilijk voor zichzelf en de omgeving’ als ‘Minder dwars en driftig’ vanuit de praktijk en de ervaring zijn geschreven en daardoor zijn de boeken een aanbeveling voor ouders en andere opvoeders van kinderen met ODD en CD. Zij zullen er in elk geval uithalen dat ze niet de enigen zijn die tobben met zo’n kind en dat alleen al is waardevol!


Tags: ,