Wennen in het pleeggezin

Nooit meer zo alleen     
“Je kan natuurlijk zeggen dat zij zich moet aanpassen aan ons, maar het is toch van twee kanten.”
Pleegouders zijn van harte welkom bij de presentatie van het onderzoek naar het ‘Wennen in het pleeggezin’. Stichting Alexander en de Universiteit van Amsterdam presenteren op 26 november 2012 de uitkomsten van dit onderzoek. De onderzoekers komen tot de conclusie dat het wenproces van alle betrokkenen om veel inspanningen en begrip voor de ander vraagt. 

Ondanks de aandacht voor zorgvuldigheid in de matching, voorbereidiing en plaatsing, komt uit de ervaringsverhalen naar voren dat zowel het pleegkind als het pleeggezin zich alleen kunnen voelen. Bijzonder is het perspectief van de pleegkinderen en de kinderen van pleegouders. Uit het onderzoek blijkt dat hun stemmen nog te weinig gehoor vinden, terwijl ze van grote invloed zijn op het succes van de plaatsing.U kunt zich aanmelden voor de presentatie door een e-mail te sturen aan Kirti Zeijlmans, k.zeijlmans@uva.nl
Deelname is gratis.Datum: maandag 26 november 2012
Tijd: 10:00 tot 12:30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Locatie: Neudezaal, La Place in Hoog Catharijne te Utrecht (5e etage V&D, per lift)