Thema: Mag ik ook anders zijn?

Op deze wereld wonen allerlei kinderen. Groot en klein, dik en dun, verstandig en beperkt, lopend en rollend in een stoel. Sommigen hebben duidelijk extra zorg nodig, omdat ze in een rolstoel zitten of omdat ze een verstandelijke beperking hebben. Ook deze kinderen kunnen de pech hebben dat ze niet bij hun ouders kunnen opgroeien. Gelukkig zijn er pleegouders die zich over hen ontfermen. Mobiel zocht deze mensen op. Flip Woltering sprak met pleeggrootouders die zich over hun meervoudig beperkte kleinzoon James ontfermen, met pleegouders die voor hun autistische pleegzoon Japie zorgen en met de 40-jarige Koen die als kind in een pleeggezin woonde en nog steeds op zijn pleegouders kan rekenen. Maya Lievegoed vertelt over haar bijzonder gewone zus. Femmie Juffer ging langs bij de William Schrikker Groep om te vragen hoe zij pleegzorg voor deze speciale groep kinderen vormgeven.

Lees hier alle artikelen uit het thema ‘Mag ik ook anders zijn?’


Tags: , ,