Broers en zussen van speciale en gewone kinderen

Frits Boer, ISBN 9789020975901, € 29,99

Ten minste een derde van alle kinderen groeit op als broer of zus van een speciaal kind: een kind met ADHD, autisme, een emotionele stoornis, een cognitieve beperking, kanker, een chronische ziekte of een handicap. Deze broers en zussen lopen het risico zelf problemen te ontwikkelen, maar kunnen ook profiteren van hun bijzondere ervaringen. In dit boek legt kinderpsychiater Frits Boer uit hoe. Hij vertaalt daarvoor actuele wetenschappelijke inzichten naar waardevolle praktische adviezen. Wat is de invloed van verschillende soorten handicaps op verschillende leeftijden? Hoe reageren peuters, basisschoolkinderen, pubers en volwassenen op de handicap van hun broer of zus? De auteur sluit af met aanbevelingen om broers en zussen te helpen bij het verwerken van en omgaan met de beperking van hun speciale gezinslid. Het boek bespreekt daardoor niet alleen een actueel onderwerp, maar biedt ook een nuttig handvat voor iedereen die – persoonlijk of vanuit zijn beroep – meer wil weten over speciale broer- en zusrelaties.


Tags: ,