Autopech

We waren op bezoek geweest bij vrienden in Friesland. Een hele onderneming vanuit het Brabantse land. Mijn vrouw en ik gaan vaak samen op reis, maar onze 7-jarige pleegzoon Jeffrey is helemaal niets gewend. Zijn eerste ‘verre’ tocht maakte veel indruk op hem, zeker toen de auto het ineens begaf. Het lag niet aan de brandstof en dus hadden we een flink probleem. Tot overmaat van ramp bleek de handtas met telefoon en portemonnee nog in Friesland te staan.

We waren net een dorp in gereden om een hapje te eten. Ik liep een bistro binnen en vroeg of ik even mocht bellen. Gelukkig kreeg ik mijn broer te pakken en ik vertelde hem het hele verhaal. “Geen probleem”, reageerde hij. “Ik kom jullie wel halen. Neem alvast wat te eten, dan betaal ik straks de rekening.” Opgelucht liep ik terug naar de auto. Ik vertelde mijn vrouw en Jeffrey dat we in de bistro op mijn broer zouden wachten.

Zo kwamen we met z’n drieën het restaurant binnen. De ober vroeg vriendelijk of hij ons kon helpen. Hierop zei Jeffrey: “Ik hoop van wel. We hebben helemaal niets meer. De auto is kapot, de telefoon en centen liggen in Friesland en we hebben honger.”

Inmiddels is de auto gerepareerd en de handtas met inhoud is terecht. Jeffrey is nu ruim zes maanden bij ons en we hopen nog veel mooie tochten met dit manneke te maken.

Johan


Tags: ,