Jordy

Vandaag is het laatste gesprek over Jordy en zijn zusje. Al zullen zijn opa en oma nog regelmatig oppassen, de tijd dat ze ook zijn pleegouders waren, is voorbij. Het is een warme dag, dus gaan we in de tuin zitten. Voor de kinderen staat er een badje en de honden hebben zich teruggetrokken op een schaduwrijke plek. Een eindgesprek onder de parasol met een koud glas sinas. Je kunt het slechter treffen.

Jordy is moe. Hij speelt niet en met zijn duim in de mond loopt hij om de volwassenen heen. Zijn opa en oma zijn in gesprek of lopen heen en weer om drinken te halen. Zijn moeder geeft de honden extra water. Dus kruipt hij bij mij op schoot. Ik zit tenminste stil en ook nog in de schaduw.

Het gesprek verloopt in een prettige sfeer. Iedereen heeft de schouders eronder gezet om de kinderen weer bij hun moeder te laten wonen. Goed samengewerkt en doel gehaald. We zijn dan ook in een half uurtje door het papierwerk heen.

Als ik mijn spullen wil opruimen, voel ik dat Jordy niet meebeweegt. Hij is in een diepe slaap, zijn duim nog in de mond. Als ik nu opsta, wordt hij wakker. Dus leg ik mijn papieren voorzichtig opzij en wordt er nog een extra glas sinas gehaald. Onder de parasol kletsen we de tijd vol die ik toch al had gereserveerd voor dit gesprek. Je kunt het slechter treffen.


Tags: ,