Rugzak

Guurtje Leguijt
ISBN 978 90 266 2035 5, € 9,25

Aan het begin van het nieuwe schooljaar vindt Jorn het fijn om geen brugpieper te zijn. Zijn vrienden Koen en Esther zien op school een kleine jongen met een grote rugzak. Jorn weet dat die jongen zijn pleegbroer Lars is, maar hij wil hem op school niet kennen. Als zijn vrienden Lars herkennen, vertelt Jorn aarzelend dat Lars zijn pleegbroer is. Hij vertelt dat zijn rugzak zo groot is, omdat Lars spullen meesjouwt die in geval van nood van pas kunnen komen. Bijna dagelijks gaan Jorn , Koen en Esther skaten bij een oude chocoladefabriek. Op een dag worden ze zowat omvergereden door een snelle auto. Die auto heeft waarschijnlijk hun zelfgemaakte skatebaan kapot gereden. Koen en Esther willen uitzoeken wat die auto daar deed. Jorn durft eigenlijk niet mee te doen, maar laat dit niet merken. Dan komt Lars er ook aan, hij is uitgenodigd door Esther. Met zijn vieren komen ze in de problemen. Gelukkig heeft Lars zijn rugzak bij zich en Jorn vertelt zijn geheim. Een spannend boek voor 9-12 jarigen.


Tags: ,