Drie koningen

Afgelopen jaar hadden we een fijne kerst. Op de vroege kerstavond gingen we met het hele gezin naar de kerk. Naar de kindermis, want het is voor iedereen plezierig als onze wiebelige (pleeg)kinderen niet zo opvallen. Evenals het gesteggel over de mooiste koning uit het kerstverhaal. Na afloop van de mis stonden de kinderen met open mond naar de grote kerststal te kijken. Jannie liep heen en weer en bekeek alle beelden zeer aandachtig. “Kijk, de koningen hebben dezelfde kleuren als wij!” riep ze enthousiast. Ze wees naar haar blonde broertje Kees, naar haar donkere pleegbroer Jordy en naar zichzelf. Ineens was het gekibbel afgelopen. Jordy was de zwarte koning, Kees was de koning met het korte haar en zij was zelf de koning met het lange haar. Thuis aangekomen gingen ze meteen aan de slag om een koningskroon voor zichzelf te knutselen. Heel de kerstvakantie hebben de kinderen het kerstspel gespeeld. Ze waren de koning te rijk met hun rol als koning.

Irene

 


Tags: ,