Achter de stilte

Beate Teresa Hanika, vertaald door Merel de Vink

ISBN 978 90 477 0281 8

Justine is een meisje van 13 jaar. Al meteen in het eerste hoofdstuk begrijp je als lezer dat haar opa haar misbruikt. Ze vertelt het thuis, maar ze wordt niet serieus genomen. Steeds weer moet ze naar haar opa toe. Daar doorheen speelt het verhaal van Justine en haar vriendin Lizzy die in een onbewoond huis spelen en daar ruzie maken met jongens. Als Lizzy op vakantie is, gaan Justine en een van de jongens iets voor elkaar voelen. Hij wordt Justines vertrouwensfiguur. Zo ontdekt Justine dat echte vriendschap bestaat. De buurvrouw van opa helpt Justine uit haar problemen.

Het is een mooi en spannend boek voor meisjes vanaf 14 jaar. Het is aan te raden het eerst als ouder te lezen, zodat je weet of je (pleeg)dochter het aan kan en zodat je er samen over kunt praten.


Tags: ,