Stoer

Wij hebben een ‘stoere’ pleegzoon (10). Beter gezegd, hij vindt zichzelf best stoer. Eigenlijk vindt hij alles een beetje spannend, maar weet dat goed te verbergen. Zo ook op vakantie in Kroatië. Hij had een wat ouder vriendje ontmoet, dat duidelijk meer durfde. Natuurlijk moest onze pleegzoon laten zien dat hij nergens bang voor was. “Ik ga van de hoge duikplank en spring zo de zee in!” Dat wilden wij wel eens zien. Het was een eindje lopen en hij begon steeds meer terug te krabbelen. Onderweg zeiden wij: “Als je echt van de hoge springt, krijg je van ons een ijsje. Als je niet springt, krijgen wij een ijsje van jou.”

Toen we dichter bij de duikplank kwamen, werd het heet onder zijn voeten. Hij liep het trapje op, maar durfde toch niet te springen. We hadden dit wel verwacht en vonden het een beetje zielig voor hem. Nu kregen wij wel een ijsje. Naast de hoge stond ook een lage duikplank. “Ga deze eerst maar eens proberen”, zeiden wij. “Dan kijk je of je daarna van de hoge durft.” Na een paar keer springen van de lage was het helemaal zo eng niet meer. Hij wilde het nog een keer proberen. Zeker toen een klein meisje ook van de hoge sprong. Onze pleegzoon besloot deze moeilijke sprong ook te wagen. Een ijsje kregen we niet, maar we waren wel trots en de foto van zijn heldensprong ging mee naar zijn vader!

Bas


Tags: ,