Lintje voor Roos Haase

Roos Haase, auteur van ‘Crisiskinderen. Dagboek van een opvangmoeder’, is op 29 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving de Koninklijke onderscheiding vanwege haar inzet (meer dan dertig jaar) voor pleegkinderen, haar bijdrage aan het project Jeugd, Alcohol en Drugs in West-Friesland en haar inzet als voorlichtster over het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS). Toen ze zelf pleegkind was, besloot Haase om haar eigen slechte ervaringen om te zetten in iets positiefs. Samen met haar man bood en biedt ze aan kinderen die dit nodig hebben een veilige plek in haar gezin. Met haar boek inspireert ze anderen om ook pleegouder te worden. De redactie van Mobiel feliciteert Roos Haase en alle andere pleegouders die een lintje kregen voor hun inzet voor pleegkinderen.


Tags: ,