Het liefdevolle brein

Maia Szalavitz en Bruce D. Perry

ISBN 978 90 5594 732 4 € 19,95

 Maia Szalavitz beschrijft uiteenlopende cliënten uit de klinische praktijk van kinderpsychiater Bruce D. Perry. De verhalen laten zien hoe belangrijk empathie is, hoe het inlevingsvermogen in ons brein tot ontwikkeling komt en wat de gevolgen zijn als die ontwikkeling wordt geremd. De cliënten vinden het lastig om goede relaties aan te gaan, om van zichzelf en anderen te houden. Gelukkig heeft het menselijke brein een herstellend vermogen. Met een goede, stimulerende therapie kunnen deze mensen een liefdevollere toekomst tegemoet gaan. De schrijvers laten over¬tuigend zien wat kinderen nodig hebben om uit te groeien tot liefhebbende volwassenen. Ook geven ze aan hoe belangrijk het is om als samenleving voorwaarden te scheppen voor een gezonde ontwikkeling van ons vermogen tot empathie. Met dit prettig leesbare boek ervaar je hoe belangrijk het is om liefdevol te zijn voor je kinderen en medemensen.


Tags: ,