Dat voelt als thuis

Wat vinden uithuisgeplaatste kinderen en hun ouders van de opvang in een gezinshuis? Stichting Alexander onderzocht deze vraag in opdracht van de Alliantie Kind in Gezin. De onderzoekers spraken met kinderen, jongeren en hun ouders over de zorg in gezinsvormen aan de hand van opgestelde kwaliteitsstandaarden.
Wat blijkt? Uithuis¬geplaatste kinderen en hun ouders zijn zeer tevreden over het wonen in een gezinshuis. Bij¬voor¬beeld omdat er huisdieren in het gezinshuis zijn of omdat ze maar één keer hun verhaal hoeven te vertellen en niet te maken hebben met verschillende groepsleiders. De Alliantie Kind in Gezin is een samenwerking van organisaties. Zij willen meer kinderen uit tehuizen een plek bieden in een gezinsvorm, bijvoorbeeld een pleeggezin, gezinshuis of jeugdzorgboerderij.

www.inhuisplaatsen.nu


Tags: ,