Samen op de Wii

Onze kinderen zijn volledig in de ban van de Wii. Bij vriendjes en kennissen is de felbegeerde spelcomputer uitvoerig getest. Onze oudste heeft ons bestedingspatroon geanalyseerd en haar broertjes uitgelegd: “Papa en mama wachten tot er een op Marktplaats staat.”

Deze week kwam dan eindelijk de felbegeerde Wii op ons pad. Elk vrij moment staat nu een van onze kinderen als een malloot voor de tv te zwiepen en te draaien, tot spierpijn toe. Op de Wii kun je een ‘eigen personage’ aanmaken. Leuk als dat op jezelf lijkt, vinden de kinderen. Dezelfde haarkleur, dezelfde ogen, dezelfde lengte, dezelfde gezichtsvorm, maar ook dik of dun, met sproeten of bril: kies maar uit!

Ook onze jongste van vijf wil een eigen per­sonage. Hij is er druk mee bezig als hij vraagt: “Mam, hoe schrijf je Ryan?” Ik loop naar hem toe om te zien waar hij mee bezig is en zie… een personage dat sprekend lijkt op zijn pleegbroertje Ryan.

Het is deze maand een jaar geleden dat Ryan en zijn zusje bij ons weggingen. Er wordt niet meer dagelijks over hen gepraat, maar nog wel dagelijks aan hen gedacht…

Freddie en Marianne


Tags: ,