De zorg voor pleegkinderen

Anne Maaskant, Anouk Reinders
ISBN 9789031379804
€ 19,50

Dit boek geeft op een prettige manier een beeld van pleegzorg. Het is voor pleegouders en ouders goed te lezen welke zaken spelen rond uithuisplaatsing en hoe dat voor het kind problemen, maar ook veiligheid oplevert. Het boek is opgebouwd rond thema’s als ‘spanning en veiligheid’, ‘de gevolgen voor de omgeving’ en ‘behandeling van gedrags­problemen’. Binnen deze hoofdstukken worden, in prettig leesbare taal, lastige onderwerpen praktisch en simpel uit­gelegd. Bovendien zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten over wat werkt in de pleegzorg meegenomen. Het boek is absoluut een aanrader. Er wordt regelmatig bij stilgestaan hoe moeilijk het is als anderen jouw kind opvoeden. Hoe vind je dan je weg als er lastige

dingen gebeuren? Onder het kopje ‘gedrags­problemen’ wordt voor herkenbare problemen de weg gewezen naar een oplossing. Het boek heeft de toon van een ervaren pleegouder die met een ander meedenkt.


Tags: ,