ADHD onder controle

Stanley I. Greenspan, Jacob Greenspan
ISBN 978 90 5712 3108
€ 19,95

Stanley Greenspan beschrijft zijn internationaal vermaarde methode voor de behandeling van kinderen met ADHD. Hij ziet ADHD als een verzameling symp­tomen, voortkomend uit sensorische, motorische en zelfregulatie problemen. Zijn programma is gericht op versterking van alle vermogens die aandacht, oplettendheid en concentratie bevorderen. Bij deze benadering wordt 6 tot 12 maanden geen medicatie gebruikt. Vaak blijkt dat kinderen helemaal geen medicijnen nodig hebben. Door intensieve samenwerking van ouders, scholen en kinderen vindt een algehele groei van concentratie en aandacht plaats. Hij beschrijft hoe je ieder kind als uniek individu ziet en hoe je voor dat kind een allround benadering op maat maakt. Indien nodig wordt ook bij deze methode medicatie gegeven. Het boek is een aanrader. Door deze benadering komt een kind met ADHD sterker in het leven te staan. Ouders voelen zich gesterkt door de intensieve samenwerking.


Tags: ,