Hulpvraag

Sander woont, samen met zijn broertje, bij zijn tante. Sander is snel boos. Althans, hij is snel bang. Als hij bang is, wordt hij boos en schreeuwt hij. Dat is niet handig en om daar beter mee om te leren gaan, volgden Sander en zijn tante een cursus. Tante vindt het moeilijk om alle goede adviezen die er in tien weken zijn ingestampt, vast te houden.

Daar valt wel wat op te regelen. Haar vraag is: hoe zet ik de adviezen uit de cursus thuis goed in? Daarom gaat mijn voorkeur uit naar iemand die een aantal keren bij haar thuis kan komen. Laat er nou net een collega een cursus Triple P gevolgd hebben! Zij kan deze begeleiding doen en heeft nog volop plek. Ik mail alles direct naar Bureau Jeugdzorg, want daar moet de aanvraag in orde gemaakt worden.

Dan is het stil. Ik bel na een paar weken maar eens en het blijkt dat er inmiddels een cursus is aangevraagd. De gedragswetenschapper van Bureau Jeugdzorg kende Triple P namelijk nog niet zo goed, dus een oudercursus leek haar een beter idee. Ik geef aan dat dit niet de vraag was. Dus of ze er nog eens over willen nadenken.

Weer een paar weken later komt Bureau Jeugdzorg met de mededeling dat thuisbegeleiding toch wel een goed idee is. De caseload van mijn collega zit dan inmiddels vol, zij kan voorlopig niets betekenen.


Tags: ,