Bonne bonne

Via onze pleegzorgwerker krijgen wij elk jaar met 5 december voor de pleegkinderen een cadeaubon. Wij hebben die bonnen altijd als cadeautjes toegevoegd aan de zak met pakjes met een gedichtje erbij. De kleine platte pakjes werden herkenbaar en toen de kinderen groter werden, riepen ze steevast: “Wat is het toch fijn, om een pleegkind te zijn!” Helemaal in de rijmsfeer van pakjesavond.

Dit jaar wisten we dat er voor de laatste keer zo’n klein plat pakje in de zak zat, want onze jongste pleegdochter zou niet lang daarna 17 jaar worden en dan houdt het op. Onlangs spraken we met de pleegzorgwerker over voortgezette hulpverlening. Onze pleegdochter hoorde de voor- en nadelen daarvan aan en we spraken af dat we er allemaal eens over zouden nadenken. De volgende dag zei ze: “Ik vind het goed, als ik dan met Sinterklaas ook weer zo’n bonnetje krijg!”

Joost


Tags: ,