Contact

Zondagmiddag. Iedereen is thuis en lekker bezig. Ik heb thee gezet en deel dat rond, samen met de zondagmiddagchocola. Lisa (17), een van onze pleegdochters, zit op de bank met haar laptop. Ze werkt haar hyves bij en is tegelijkertijd aan het chatten. Naast haar op de bank ligt haar mobiele telefoon. De msn-piepjes komen veelvuldig binnen. Razendsnel vliegen haar vingers over het toetsenbord.

Ik vraag haar hoe laat ze morgen op haar stage moet zijn. Ik krijg geen antwoord. Ze krijgt een sms’je. Ze grijpt haar mobieltje en beantwoordt het meteen. Ze krijgt nog een sms’je. Weer gaat er een antwoord de lucht in. Ik vraag haar of ze haar vriendin gisteravond nog gezien heeft of dat ze nog ziek was. Ik krijg geen antwoord.

De sms’jes blijven heen en weer vliegen. Ik pak mijn eigen mobieltje en sms haar: “Kan ik je even wat vragen?” Ik zie mijn vraag binnenkomen en krijg de mondelinge reactie: “Kun je dat niet gewoon vragen?”

Marle


Tags: ,