Tandenpoetsen

De bijna volwassen Koos blijft een aantal zaken moeilijk vinden. Tandenpoetsen is er een van. Al dat gedoe met die tandenborstel. Twee minuten poetsen duurt ook veel te lang. Als de tube bijna leeg is, gebruikt hij gewoon geen tandpasta. Net zo makkelijk. Het poetsen overslaan, doet hij het allerliefste. Heerlijk, gelijk je bed in duiken.

Wij willen graag dat hij goed poetst, maar elke dag die strijd om een schoon gebit is ook niet alles. Als oplossing bezoekt hij nu regelmatig de mondhygiënist. Koos vindt het prima zo. Ook met het gezinsuitje, een bezoek aan de tandarts, heeft hij geen moeite. Nu neemt hij zelfs uitgebreid de tijd om vooraf wel vier minuten te poetsen.

Vol zelfvertrouwen gaat hij in de tandartsstoel liggen en doet zijn mond wijd open. “Nou jongen,” zegt de tandarts.”Je hebt goed gepoetst en ik zie geen gaatjes.” Met een grote glimlach zegt Koos: “Ik heb een elektrische tandenborstel gekocht. Van mijn eigen kleedgeld.”


Tags: ,