Thema: Jongens

Na het thema meisjes kon het thema jongens niet uitblijven. Ook dit keer werd er druk gemaild en geschreven om van deskundigen te horen of er, zoals eerder bij de meisjes werd gesteld, zoveel verschillen zijn tussen jongens en meisjes. Dat is eigenlijk wel interessant, want weten we al niet een eeuwigheid wat de verschillen zijn? Het was lange tijd ‘not done’ om over verschillen tussen man en vrouw te praten, maar ze zijn er toch echt.

In dit thema wordt gekeken naar de verschillen in gedragsstoornissen die er bij meisjes en jongens zijn. Waarom zijn er meer autistische jongens dan meisjes? Gedragen jongens zich moeilijker dan meisjes?

U heeft vast wel eens gelezen hoe slecht het voor jongens zou zijn als ze tot de middelbare school bijna alleen maar les krijgen van en opgevoed worden door vrouwen. Waarom het beter voor hen is om ook mannelijke rolmodellen te hebben, komt aan de orde.

Er is ook een interview met een pleeggezin met alleen maar jongens. Pleegzorginstellingen hebben veelal een visie ontwikkeld waarin geen ruimte meer is voor pleeggezinnen met uitsluitend jongens. Dat is misschien wel interessante stof voor een discussie. Uw reacties en opmerkingen hierover zien we graag tegemoet. U vindt onze gegevens in het colofon.

Lees hier alle artikelen uit het thema ‘Jongens’.


Tags: , ,