Thema: Meiden

Vorig jaar omstreeks deze tijd heeft u het in de column van Bram al kunnen lezen. Meidentaal is anders dan jongenstaal. Ook in de opvoeding zult u het tegenkomen. Kun je met meisjes heel subtiel communiceren, tegen een jongen moet je toch echt directer zijn. Dit onderwerp bracht een levendige discussie teweeg binnen onze redactie.

Er kwamen veel verschillen over tafel tussen jongens en meisjes. “Niets nieuws,” zult u terecht zeggen. Wat echter wel interessant was om met elkaar te ontdekken is dat zowel jongens als meisjes een heel eigen manier hebben om bijvoorbeeld met vrienden om te gaan, om problemen op te lossen of binnen een groep de hiërarchie te bepalen. Als wij ons als opvoeders of hulpverleners bewust zijn van hun manier van doen, dan kunnen wij hen beter ondersteunen, begrijpen en begeleiden. We zijn dus de uitdaging aangegaan en hebben een meidenthema gemaakt.

We gaan niet alle verschillen tussen jongens en meiden benoemen. We hebben uitgezocht hoe meiden in een groep functioneren en hoe meiden met problemen omgaan. Heel leuk is het om te lezen hoe het er in een meidengezin aan toe gaat. We hebben hulp gehad van fantastische professionals. Achter in deze Mobiel, bij publicaties, staat een boek over meiden wat helemaal bij dit meidenthema past en echt interessant is voor iedereen die met meiden te maken heeft. Kortom, veel (meiden-)leesplezier. En u raadt het vast al: in ons volgende nummer hebben we het over jongens.

Lees hier alle artikelen uit het thema ‘Meiden’.


Tags: , ,