Nieuwjaarsbaby

Zoals elke vakantie logeert Luuk bij ons. Hij vindt de tijd rond oud en nieuw reuze spannend. Hij mag op de dag voor oudjaar altijd mee om het vuurwerk te halen. Als het donker is, steken we alvast een of twee vuurpijlen af, want met oudejaarsavond is Luuk bij zijn moeder, dus dan ziet hij niets van onze vuurpijlen. Hij vindt het wel jammer, maar oudejaarsavond bij zijn moeder is ook leuk. Dat ze hoogzwanger is, beseft hij niet echt. Wij wel.

Zeker als ze halverwege de dag belt om te vragen of Luuk bij ons mag blijven. De weeën zijn begonnen. Luuk vindt het prima. Hij wil graag ons vuurwerk zien en hij wil dolgraag tot heel laat opblijven. Daar hebben de anderen ook wel oren naar. We maken er een gezellige avond van. Om half twaalf gaat Luuk als laatste van de kinderen naar bed. Het beloofde vuurwerk kan hem gestolen worden. Als een blok valt hij in slaap.

Om twaalf uur is niemand wakker te krijgen. We wensen elkaar een goed nieuwjaar en samen steken we het vuurwerk af. Moe en voldaan kruipen we in bed. Een paar uur later worden we wakker gebeld door de moeder van Luuk. Ze heeft een dochter gekregen, een nieuwjaarsbaby. Haar droom is uitgekomen. Een nieuwjaarsbaby, haar gelukssymbool voor een nieuw begin.


Tags: ,