Pyjamadag

Onze Katja van elf gaat regelmatig een zaterdag naar familie. Ze kijkt daar naar uit, heeft er zin in en is dan ’s morgens erg vroeg wakker. Ook wordt er regelmatig getekend en geknutseld om iets cadeau te kunnen geven. Precies op tijd zit ze klaar in haar mooiste kleren. Het is bijna niet te overleven als er iets tegen zit in de planning en ze wat later wordt opgehaald.

Aan het eind van de dag komt ze moe en voldaan thuis. Verhalen worden uitgewisseld en nieuwe aanwinsten geshowd. Na het douchen komt ze lekker knuffelen, met een kopje thee, wat lekkers en een gezellig televisieprogramma. Maar het beste komt nog.

De volgende dag wil ze pyjamadag. Dan is ze zo tevreden met haar eigen spulletjes, haar eigen kamer en haar eigen tempo. Al haar playmobil loopt over de vloer en haar poppen praten honderd uit. Er komt een gezellig muziekje bij, af en toe heeft ze behoefte aan iets lekkers of een zoen en dan kan ze weer verder. Het is goed om naar je familie te gaan, maar het is ook goed om weer thuis te komen.


Tags: ,