Thema: Netwerkpleegzorg

Steeds vaker worden kinderen in pleeggezinnen van voor hen bekende mensen geplaatst. Ruim een derde van alle plaatsingen betreft deze zogenaamde netwerkplaatsingen. Dat was voor de redactie van Mobiel de aanleiding om zich meer te verdiepen in netwerkpleegzorg. Alle redactieleden bezochten netwerkgezinnen en peilden of netwerkpleegouders zich herkenden in Mobiel. Daaruit kwam naar voren dat netwerkpleegouders zich soms geen pleegouder voelen en ze graag meer zouden lezen over netwerkplaatsingen. Om dat te waarborgen trokken we een redactielid aan dat netwerkpleegzorg biedt. Haar bijzondere verhaal leest u onder meer in dit thema. Daarnaast leest u van Riet Portengen, een deskundige op het gebied van netwerkpleegzorg, een warm pleidooi hiervoor en wordt ook een tipje van de sluier opgelicht over netwerkplaatsingen bij allochtonen.

In netwerkpleeggezinnen vinden heel bijzondere dingen plaats doordat relaties veranderen. Een oma drukte het als volgt uit: “Ik ben geen moeder meer voor haar, maar moeder voor haar kinderen.” Hoe ga je ermee om dat jouw zoon niet omkijkt naar je kleinzoon die bij jou woont? Het was allemaal teveel om in één thema te vatten. Mobiel heeft beloofd meer aandacht te besteden aan netwerkpleegzorg, komt u dus maar met uw verhalen en vragen, dan komen wij zeker op dit thema terug!

Lees hier alle artikelen uit het thema ‘Netwerkpleegzorg’.


Tags: , ,