Hormoonexplosies

Tijdens het avondeten vliegen de meest bizarre krachttermen van onze 15-jarige pleegzoon Johnny ons om de oren. Zo te horen heeft hij het erg slecht bij ons.

De laatste tijd heeft Johnny wel vaker van die o zo heftige, onvoorspelbare hormoon­explosies. Blijft hij nu de hele avond met krachttermen smijten of vertrekt hij met onbekende bestemming? Zoekt hij ruzie met andere licht ontvlambare huisgenoten? Vervelend voor mijn vrouw, maar ik moet vanavond toch nog even weg voor mijn werk.

Met een nog steeds onrustig gevoel kom ik die avond laat thuis. “Hoe zal het gegaan zijn?” denk ik, terwijl ik de sleutel in het slot steek. De lichten beneden zijn al uit. Is iedereen tevreden gaan slapen? Boven zie ik dat er iemand in mijn bed ligt. Johnny kijkt mij aan en zegt: ”Hoi pap. Mag ik vannacht op jouw plek slapen? Ik lig hier zo lekker.”


Tags: ,