Trekkershut

Elk jaar fietsen mijn partner en ik in het voorjaar een weekje door Nederland. We slapen in trekkershutten, elke nacht een andere. Een trekkershut is een blokhut op een camping. Er kunnen vier personen in overnachten. Hij is van hout, heeft een puntdak en aan de voorkant een kleine veranda met afdakje. De oppervlakte is zo’n drie bij vier meter. De inrichting is eenvoudig: twee houten stapelbedden, een eettafel met vier klapstoelen en een keukenblokje met tweepits gasstel, maar geen water. De inventaris omvat niet veel meer dan een emmer met een dweil, een afvalbak en vier kledinghaken.

Ons tweepersoonsgezin is sinds een paar maanden uitgebreid met de twee zusjes Hannah (5) en Mariska (4). Onze eerste crisisopvang. We denken dat ze zo’n fietsreis wel leuk zullen vinden en huren een kinderaanhangwagen voor achter onze fiets. Ze vinden het prachtig. Net twee prinsessen in een moderne variant op de paardenkoets. Aangekomen bij de trekkershut, inspecteren ze die grondig. Als ze daar mee klaar zijn, gaan ze naast elkaar op een van bedden zitten. “Zo,” zegt Hannah tegen haar zus. “Nu gaan we dus in dit huisje wonen.”


Tags: ,