Geldzaken

Terwijl ik de telefoon neer leg, slaak ik een diepe zucht. Gezellig, onze pleegdochter komt het weekend naar huis. Het betekent ook werk aan de winkel. De andere kinderen moeten het weten. Ook voor hen is zo’n weekend altijd leuk, maar vooraf heel vermoeiend en eigenlijk ook raar.

Zeker nu ze ouder is, al bijna 18 jaar, snappen de jongsten niet zo goed waarom ze hun kamers op moeten ruimen. Als je zo oud bent, zou je toch moeten weten dat je niet aan andermans geld mag komen. Zelf moet ik de laatste tijd ook de zegelspaarboekjes opruimen. Lastig, maar je raakt eraan gewend. Dat ze al het geld dat ze ziet liggen in haar eigen broekzak steekt, omdat ze altijd geld tekort komt, is jammer. We leven ermee in de hoop dat ze ooit geld gaat verdienen en dat van ons niet meer nodig heeft. Gelukkig weegt het niet op tegen het plezier dat we hebben als ze een weekendje thuis is.


Tags: ,