In geval van nood

Met pubers in huis ontkom je er niet aan: de mobiele telefoon.

Zo ook bij John. Hij is nu zestien jaar. Zowel voor zijn eerste als voor zijn tweede telefoon heeft hij zelf gewerkt en hij is er trots op. Beltegoed heeft hij nooit, maar hij kan gebeld worden en dat gebeurt regelmatig.

In Mobiel las ik een stukje over een ICE-vermelding (in case of emergency) in de telefoon van je pleegkind. Wanneer er iets met je pleegkind gebeurt, kijken omstanders waarschijnlijk in zijn of haar mobiele telefoon. Welk nummer moeten ze dan bellen? Als John op een middag druk zit te spelen met zijn mobieltje, snijd ik het onderwerp aan: “Je kunt ICE in je telefoon zetten, dat is handig, dan kan de ambulancemedewerker mij tenminste vinden.” John kijkt me wat wazig aan en reageert niet. Ik begin nog een keer en probeer uit te leggen waarom ik het belangrijk vind. Hij zucht en zegt: “Wat is er mis met ‘thuis’?”


Tags: ,