Thema: Begeleiding

Iedereen die aan pleegzorg doet, weet wat pleegzorgwerkers zijn. Ze komen regelmatig in het pleeggezin op bezoek en begeleiden het pleegkind en de pleegouders. Sommige pleeggezinnen hebben jarenlang dezelfde pleegzorgwerker. Andere pleeggezinnen leren heel veel verschillende pleegzorgwerkers kennen. Bijvoorbeeld doordat de pleegzorgwerker een andere baan heeft gekregen, doordat de voorziening voor pleegzorg de gezinnen opnieuw verdeeld heeft of doordat het niet klikte tussen de begeleider en het gezin. In dit thema noemen wij dit ‘wisselende contacten’.

We hebben willekeurige pleegzorgwerkers en willekeurige pleeggezinnen gevraagd te reageren op een aantal onderwerpen waarbij begeleiding een belangrijke rol speelt. Hoe kijken zij aan tegen de rol van de begeleider in bijvoorbeeld begeleidingsgesprekken.

U leest het in het drieluik ‘Begeleiding, hoe ga je ermee om?’. Tenslotte een artikel waarin beschreven wordt hoe belangrijk het is dat pleegouders mondig zijn en werkelijk contact hebben met hun pleegzorgwerker.

Wij wensen pleegzorgwerkers en pleegouders veel leesplezier en hopen dat het lezen van dit thema uw samenwerking positief beïnvloedt!

Zie alle artikelen van dit thema door te klikken op de tag “begeleiding”.


Tags: , ,