Kringloop

Als het bericht van de komst van een nieuw pleegkindje in onze familie de ronde doet, woedt er een ware opruimingskoorts door de huizen van familie en vrienden. Iedereen komt spontaan aanzetten met dozen vol overbodige, maar nog bruikbare kleren, speelgoed, babybenodigdheden en andere spullen. Het gevolg is dat zij van hun overtollige spullen af zijn. Dat voelt voor hen dubbel goed, want ‘het arme kind’ had zowat niets.
Ons huis puilt inmiddels uit van al die goedbedoelde spullen. Totdat wij onlangs hoorden dat er bij kennissen binnenkort een pleegkind wordt geplaatst. Nu is het onze beurt om op te ruimen. Ik weet niet meer precies waar alle goede gaven destijds vandaan kwamen. Er is een kans dat sommige spullen weer op de plaats van herkomst belanden. Kringloop in optima forma!


Tags: ,