Kerstkransjes

Roy is onze weekendpleegzoon. Hij wil graag helpen bij het optuigen van de kerstboom. De doos met kerstballen staat op de grond en de kerstboomlampjes liggen ernaast. Leen wil de glanzende rode ballen in de boom hangen. Jos kiest voor de zilveren ballen. Marco is van het licht en Roy loopt iedereen in de weg.

Hij heeft het fantastische gevoel dat hij de leiding heeft. We zijn bijna klaar als oma aan komt waaien. Kritisch kijkt ze naar de boom. We hangen de laatste bal in de boom en drinken daarna met z’n allen thee. Oma vindt de boom mooi, maar… ze vindt dat er nog iets aan ontbreekt. Ze lacht en haalt een bekend zakje uit haar tas. Daarin zitten, zoals ieder jaar, de langverwachte, meest gewaardeerde en allerlekkerste kerstkransjes van de hele wereld. Iedereen kijkt blij, behalve Roy. Zijn moeder heeft geen kerstkransjes. Oma tovert uit haar tas nog een zakje… voor Roy en zijn moeder.

Astrid


Tags: ,