Personeelsuitstapje

Elk jaar heeft het bedrijf een personeelsuitstapje en mogen de partners ook mee. Als men elkaar ’s morgens ontmoet, zie je de onwennigheid er vanaf stralen. Wie is wie en waar moet je het als partner met die betrekkelijk wildvreemden over hebben? Wat opvalt zijn drie vrouwen die al gauw druk in gesprek zijn.

Je ziet ze praten, lachen, bezorgd kijken en meelevend knikken. Dat is niet alleen tijdens de busreis zo. Onder het koffiedrinken en de lunch hebben ze nog steeds genoeg gespreksstof. Toch zijn het geen collega’s, maar slechts partners van collega’s. Het zijn moeders, dat staat vast.

Wie hun gesprek een tijdje volgt, kan horen dat het niet zomaar moeders zijn. Nee, het zijn pleegmoeders. Ze kenden elkaar niet. Via hun mannen wisten ze van elkaar dat ze alledrie pleeggezin zijn. Daar de hele dag over kunnen praten, maakt de dag voor hen tot een waar uitstapje.


Tags: ,