Heimwee

Hij is twaalf en zit in groep acht. Hij woont nu een jaar of drie bij ons. Zowel bij hem als bij zijn moeder is er intussen een redelijke rust ontstaan over zijn verblijf bij ons. Op alle fronten gaat het dan ook best goed.

Na de Cito-toets dient het volgende evenement zich aan om naar uit te kijken: het schoolkamp. In de klas wordt er van alles voorbereid.

Wie neemt welk eten mee, hoe ziet het programma er uit en hoe wordt er geslapen? Op een middag komt hij thuis met een frons op zijn gezicht: “Anneke, snap jij dat nou? In mijn klas zitten allemaal kinderen die nog nooit een nacht alleen van huis zijn geweest. Ze zijn bang dat ze heimwee krijgen. Daar heb ik nou nog nooit last van gehad. Ik heb al op zo veel plaatsen moeten slapen. Daar heb ik nog nooit over nagedacht. Het kon ook niet anders, het moest gewoon.”

Ik aai hem vertederd over zijn hoofd. Soms heeft pleegzorg ook voordelen.

Anneke


Tags: ,