Thema: Hoe overleef ik als pleegouder?

Het valt niet altijd mee om pleegouder te zijn. Op de buitenwereld hoef je niet te rekenen, want “je hebt er zelf voor gekozen”. Ja, natuurlijk heb je dat en met je inzet en enthousiasme is ook niets mis. Met de pleegzorgwerker kun je alles wel bespreken, maar soms zit het je gewoon tot hier. Op zo’n moment is het nodig om te praten met iemand anders, om even rust te hebben en om bij te tanken.

Mobiel inventariseerde verschillende formele en informele mogelijkheden voor pleegouders om op te laden en om er daarna weer voluit tegenaan te kunnen gaan. U leest tips en ervaringen van andere pleegouders. Vergeet ook de pleegzorginstellingen niet. Naast de reguliere begeleiding hebben ook zij soms meer mogelijkheden in huis om pleegouders te ondersteunen.

Zie alle artikelen van dit thema door te klikken op de tag “hoe-overleef-ik-als-pleegouder”.


Tags: , ,